Foc şi pară pe uscat, pe mare şi în aer! România se pregăteşte de Ziua Marinei VIDEO

Embed:

Pregătirile pentru Ziua Marinei au ajuns pe ultima sută de metri în România. Steagurile au fost arborate, armele lustruite, iar fanfara şi-a acordat instrumentele. Demonstraţiile care vor avea loc pe uscat, pe mare sau în aer au fost pregătite în cel mai mic amănunt, pentru ca festivităţile, de mâine, să decurgă cu o precizie militărească. 

Forţele Navale Române au pus ultimele detalii la punct împreună cu colegii din diviziile terestre şi aeriene. Navele de război au ieşit în larg şi vor rămâne acolo, la punct fix, pâna de Ziua Marinei. Cerul Oraşului Constanţa a fost brăzdat şi el de elicoptere PUMA şi aeronavele MIG 21 Lancer care au simultat o respingere de atac cu rachetă.

Fregata Regele Ferdinand, cea mai puternică navă de război românească, a primit la bord mai mulţi militari americani. Alături de aceştia, soldaţii români s-au antrenat atât pentru Ziua Marinei cât şi pentru misiunea pe care românii o vor desfăşura în Golful Aden.

La sol, în timp ce fanfara îşi verifica instrumentele, militarii au repetat parada după care au făcut un exerciţiu de combatere a pirateriei navale.

De la repetiţii nu a lipsit nici Zeul Neptun cu nimfele sale - personaje aşteptate cu nerăbdare la ceremonia de pe 15 august. Manifestarile de miercuri vor începe la ora 10.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu