FOC ȘI PARĂ la Bulboaca. Poligonul s-a transformat într-un adevărat câmp de luptă (FOTOREPORT)

Embed:

Poligonul de la Bulboaca s-a transformat pentru o zi în câmp de luptă. Militarii moldoveni, alături de câţiva colegi din România au tras din tunuri. La finalul exerciţiului, ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a apreciat prestaţia ostaşilor, însă colegii de peste Prut au declarat că este loc de mai bine.

600 de militari ai Armatei Naţionale s-au adunat pe poligonul de la Bulboaca pentru a demonstra cât de bine pot să tragă din tunuri.

"Ca prima oară emoţii am avut, a fost interesant. Armata Moldovei într-adevăr este în picioare", a spus plutonierul Denis Prisăcari.

Aplicaţiile au fost următite de ministrul Apărării, Anatol Șalaru. Oficialul s-a arătat mulţumit de prestaţia militarilor, chiar dacă, pe alocuri, ei au greşit.

"Astăzi am văzut şi noi şi dumneavoastră că Republica Moldova are armată, o armată care este capabilă să facă faţă oricăror provocări. Le transmit cetăţenilor noştri să stea liniştiţi că armata noastră îşi face datoria", a menționat Anatol Șalaru.

Militarii moldovei au fost instruiţi, timp de o lună, de reprezentanţi ai Armatei Române. Ei spun că ai noştri au multe de învăţat.

La eveniment a venit şi ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, împreună cu feciorul său.

"Este o definiţie bărbătească, are vârsta la care asemenea experienţe sunt potrivite. Mi-am adus aminte de zilele în care eram militar şi am putut admira felul în care au reacţionat la comandă militarii", a spus ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

La exerciţii au participat şi 26 de militari români.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu