31 morţi şi peste 200 de persoane dispărute în incendiile de amploare din California

Embed:

Autorităţile din Statele Unite au ordonat evacuarea a zeci de mii de persoane din mai multe oraşe din nordul statului California, în urma unui incendiu de vegetaţie izbucnit joi, 8 noiembrie, pe care pompierii nu au reuşit momentan să îl controleze, relatează BBC.

Incendiul a izbucnit în zona Camp Creek şi se îndreaptă spre munţii Sierra. Regiunea afectată se află la nord de oraşul Sacramento. Autorităţile au ordonat evacuarea cetăţenilor din oraşele Paradise, Magalia, Concow, Butte Creek Canyon şi Butte Valley. Mai multe şcoli şi spitale au fost de asemenea evacuate.

Numărul morţilor în urma incendiilor de vegetaţie din California a crescut la 31 duminică, după ce şase persoane au fost ucise în ccea ce ar putea deveni unul dintre cele mai puternice incendii din istoria statului american, relatează Reuters.

Oficialii au declarat că în casele lor arse au fost găsite corpurile a cinci persoane, iar al şaselea a fost găsit într-un vehicul în nordul Californiei, a declarat reporterilor duminică seară şeriful comitatului Butte, Kory Honea.

Peste 200 de persoane sunt declarate dispărute, a adăugat Honea.

Aşa-numitul incendiu Camp Fire din partea de nord a statului a luat cel puţin 29 de vieţi de când a izbucnit joi. La câteva sute de kilometri spre sud, cel puţin două persoane au murit în Woolsey, focul ameninţând comunitatea din Malibu din apropiere de Los Angeles.

Se aşteaptă ca până marţi vânturile puternice să amplifice flăcările şi să intensifice urgenţa evacuării locuitorilor, au spus oficialii.

Mai mulţi dintre aceştia au cerut locuitorilor să respecte ordinele de evacuare, menţionând că ei înşişi au urmat ordinele de a-şi părăsi locuinţele pentru siguranţă.

Incendiul de vegetaţie s-a extins rapid din cauza vânturilor care au depăşit 80 de kilometri pe oră. Reprezentanţii Departamentului de Pompieri din California au transmis că joi, 8 noiembrie, la ora locală 12.00, aproximativ 3.200 de hectare erau controlat în proporţie de 0%.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu