FOC în Moldova. Pompierii au intervenit pe întreg teritoriul ţării pentru a lupta cu incendiile de vegetaţie (VIDEO)

Pompierii au intervenit în 82 de cazuri pentru a lichida incendiile de vegetaţie de pe întreg teritoriul ţării, în ultimele 24 de ore. 

Potrivit reprezentanţilor IGSU, cele mai multe incendii au izbucnit în raioanele Orhei, Ialoveni, Ungheni, Briceni, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

De ajutorul pompierilor a fost nevoie după ce 20 hectare de iarbă au luat foc în apropiere de localitatea Perisecina, raionul Orhei, dar și 15 hectare de vegetație în apropiere de localitatea Petrești din raionul Ungheni.

Salvatorii au fost solicitați să intervină în UTA Găgăuzia unde peste 30 hectare de iarbă au fost cuprinse de flăcări în orașul Comrat și localitatea Cișmichioi.

Pompierii au intervenit în forță și în suburbiile Capitalei, unde zeci de hectare de teren au fost nimicite de flăcări. Cele mai afectate suprafețe au fost înregistrate în localitățile Vadu lui Vodă, Codru, Trușeni, dar și Budești.

Potrivit datelor IGSU, doar în ultimele 24 de ore au fost cuprinse de flăcări peste 1.500 hectare de teren din întreaga țară.

Pompierii îndeamnă repetat cetățenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul pentru a evita răspândirea către păduri și casele oamenilor. 

În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu