FMI îşi menţine estimările privind evoluția economiei mondiale în 2017 și 2018

Embed:

 Fondul Monetar Internațional îşi menţine estimările privind evoluția economiei mondiale în 2017 și 2018. Potrivit raportului "World Economic Outlook", PIB-ul global din acest an va înregistra un avans de 3,5 la sută. Cel de anul viitor va creşte cu 3,6 procente. Aceeaşi prognoză a fost publicată de FMI şi în luna aprilie. 

Raportul "World Economic Outlook" mai arată că, în acest an, economia ţărilor în curs de dezvoltare din Europa va creşte cu 3,5 la sută, iar anul viitor cu 3,2 procente.  

În țările vizate este inclusă și România. Potrivit raportului, cea mai mare creștere economică pentru următorii doi ani se așteaptă a fi înregistrată în India. Pentru 2017 ar putea fi înregistrată o creştere de 7,2 procente, în timp ce în 2018, economia va evolua cu 7,7 la sută.

Fondul Monetar Internaţional are estimări mai proaste pentru Marea Britanie. Potrivit noilor prognoze, PIB-ul englez ar urma să înregistreze anul acesta un avans de 1,7 la sută, cu 0,3 puncte procentuale mai puțin decât estimau experţii în urmă cu trei luni.

În luna aprilie, Fondul Monetar Internaţional anticipa pentru Moldova o creştere economică, în 2017, de 4,5 la sută, faţă de trei procente, cât prognoza în octombrie anul trecut. Tendinţa pozitivă se va menţine şi în 2018, când, potrivit FMI, creşterea va fi de 3,7 la sută.  

În Rusia, în următorii doi ani economia nu va evolua semnificativ. Acolo ar putea fi înregistrată o creștere de doar 1,4 procente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu