FMF va organiza o nouă competiţie pentru cluburile din Divizia Naţională - Cupa Federaţiei

Embed:

Federaţia Moldovenească de Fotbal va organiza în acest început de an o nouă competiţie pentru cluburile din Divizia Naţională - Cupa Federaţiei. Obiectivul primordial al acesteia este sistematizarea meciurilor de pregătire pentru startul campionatului.

"E foarte mare perioada de odihnă între sfârşitul campionatului precedent şi începutul celui nou. Ideea a venit şi de la cluburi, şi de la veteranii fotbalului. Noi am examinat şi experienţa altor federaţii, în special a celor din Ţările Baltice, care petrec un turneu similar", a menţionat Nicolae Cebotari, secretar general FMF. 

Turneul va începe pe 15 februarie şi va avea în jur de 10 echipe participante.

"În perioada asta, echipele verifică mulţi jucători noi pentru a se întări. Cel mai bine este să îi verifici prin joc, să apreciezi, astfel, calitatea jucătorului, nivelul lui", a subliniat Cebotari.

Cluburile din Divizia Naţională vor profita de turneu pentru a-şi roda jucătorii.

"Este o competiţie unde noi ne vom verifica. Vom vedea la ce nivel ne aflăm, însă nu e important cine va câştiga această competiţie, fiindcă până la campionat mai este mult", a spus Petru Ojog, preşedinte clubul Sfântul Gheorghe Suruceni. 

Nu toate cluburile, însă, sunt dispuse să alinieze la start echipele de bază.

"Ei o să aibă câte două antrenamente pe zi, o să fie extrem de obosiţi. De participat, o să participăm. Totuşi, avem şcoala de fotbal, avem mulţi discipoli, care ar putea să participe. Chiar dacă o să pierdem, o să avem experienţă de joc", a menţionat Nicolae Usatîi, preşedinte Petrocub Hînceşti.

Prima ediţie a Cupei Federaţiei va avea un fond de premiere de 30 de mii de euro. FMF intenţionează să organizeze acest turneu cu regularitate, iar în viitor, posibil, să-l transforme în unul internațional.

loading...

Lasă un comentariu