Fluxul moldovenilor care traversează vama, în aceste zile, este în continuă creştere

Embed:

Fluxul moldovenilor care traversează vama, în aceste zile, este în continuă creştere. De exemplu, doar în weekend-ul trecut, numărul pasagerilor înregistraţi la vamă a fost de 77 de mii, dintre care 43 de mii au intrat în ţară.

Cifra este cu 4 500 mai mare decât la începutul lunii. Cele mai multe traversări au fost înregistrate la Vama Leuşeni şi Aeroportul Chişinău.

Multe dintre întâlniri sunt într-atât de emoţionante că mulţi nu se pot abţine din plâns, iar unii chiar îşi pierd cunoştinţa.

Cum s-a întâmplat şi în cazul acestei femei, care a revenit din New York. Ea şi-a văzut pentru prima oară nepotul de trei ani şi fiul, după o despărţire de cinci ani.

"Tremur toată, parcă îmi părea că nu mai ajung, îmi venea să pup pământul ... "

Şi acest bărbat şi-a luat în braţe pentru prima dată nepotul, care s-a născut în Statele Unite.

"Ei, azi până în seară dragoste şi dragoste."

Mâinile tuturor celor care îi aşteptau pe cei dragi erau pline cu flori.

"Este ajutorul nostru este sora mea mai mare. Atunci când pleacă stăm cu nodul în gât, iar când vine ne încăpem în noi de fericire."

"- Şi ţii dor de dânsa? - Da. - Cât de tare? - Tare, tare, iată aşa."

Potrivit Poliţiei de Frontieră, pe Aeroportul Chişinău, fluxul de pasageri în perioada sărbătorilor pascale, creşte cu până la 15 procente.

"Pentru fluidizarea traficului a fost mărit numărul poliţiştilor de frontieră , care este implicat la controlul de documente, bagaje", a spus Chirirl Drozdovschi, şef serviciul Poliţia de Frontieră Aeroport.

De asemenea, în perioada sărbătorilor pascale, pentru fluidizarea traficului, la posturile vamale cu Ucraina şi România vor fi deschise toate benzile de circulaţie la punctele de trecere şi va fi suplimentat numărul de angajaţi.

Potrivit responsabililor de la vamă şi poliţiştilor de frontieră, fluxul de călători va creşte simţitor în perioada 26 - 27 aprilie, asta pentru că moldovenii se grăbesc să vină acasă, de sărbători.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu