"Fluturi ai libertăţii" la Chişinău. Pe un bloc de locuit din capitală va fi dezvelită o nouă pictură monumentală semnată de artişti polonezi

În capitală va fi dezvelită o nouă pictură monumentală semnată de artişti polonezi. Potrivit reprezntanţilor Primăriei municipiului Chişinău evenimentul va avea loc mâine la ora 11.00.

Pictura are drept tematică aniversarea a 25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală. Scopul proiectului este revitalizarea vieţii sociale şi culturale a cartierelor de blocuri din capitala Republicii Moldova, precum şi promovarea artei urbane. Pictura a fost realizată de artiştii Şcolii de Pictură Murală din Gdansk.

Aceştia au fost asistaţi şi de 2 studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, care s-au implicat pentru a prelua experienţa şi tehnicile artiştilor polonezi, experţi în arta murală de mai mult de 25 de ani.

Lucrarea este intitulată "Fluturi ai libertăţii" şi se află pe blocul de locuinţe din bd. Decebal, 64. Proiectul a fost iniţiat şi este coordonat de Institutul Polonez din Bucureşti. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu