Florida se pregăteşte pentru primul său uragan din ultimul deceniu

Statul american Florida se pregăteşte pentru primul său uragan din ultimul deceniu. Hermine urmează să ajungă pe uscat în următoarele ore, aducând vânt de aproape 120 de kilometri pe oră. Guvernatorul a declarat deja stare de urgenţă în mai tot statul, iar multe dintre şcoli sunt închise, potrivit Digi24.ro.

Hermine este primul uragan aşteptat în Florida după Wilma, din 2005. Meteorologii anunţă precipitaţii de până la 50 de litri pe metru pătrat, şi o creştere a nivelului mării de până la 2,4 metri.

Ordine de evacuare obligatorii sau voluntare au fost emise pentru zonele de coastă, iar în tot statul s-au deschis adăposturi.

Rick Scott, guvernatorul Floridei: "E o furtună care ameninţă vieţi. Nivelul mării va creşte considerabil, va ploua mult, vom avea inundaţii, linii de tesiune căzute."

8.000 de membri ai Gărzii Naţionale din Florida sunt pregătiţi să intervină. Pregătiri se fac şi în Georgia şi Carolina de Nord, dar autorităţile se aşteaptă ca furtuna să slăbească după ce ajunge pe uscat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu