FLORIDA, MĂSURI MAI STRICTE. Autorităţile au instrodus restricţii la vânzarea armelor

Autorităţile din statul american Florida au votat o lege care impune restricţii la vânzarea armelor de foc şi oferă dreptul cadrelor didactice şi personalului auxiliar din şcoli să poarte arme.

Decizia vine după masacrul din 14 februarie, când 17 elevi şi profesori au fost ucişi într-un liceu din Florida de un tânăr înarmat cu o puşcă.

"Vrem să mulţumim Camerei şi Senatului pentru votul care ne protejează copiii. Mai sunt încă multe de făcut şi e important ca toată ţara să fie unită", a spus Andrew Pollack, tatăl unui copil ucis în masacrul din Florida.

Potrivit documentului, vârsta minimă pentru cei care vor să achiziţioneze o armă de foc creşte de la 18 la 21 de ani. În plus, cumpărătorul o va primi abia după ce va fi verificat în baza de date a poliţiei. Este cea mai importantă schimbare a legislaţiei privind armele care e adoptată în Florida în ultimii 20 de ani.

În masacrul din 14 februarie din Parkland, au murit 17 oameni, în mare parte copii, iar alţi 17 au fost răniţi. Tânărul care i-a ciuruit pe toţi şi-a recunoscut vina, dar riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu