Florida alocă 25 de milioane de dolari dezvoltării unui vaccin împotriva virusului Zika

Florida, statul cel mai afectat de Zika din SUA, cu 874 cazuri până în prezent, a anunțat joi alocarea a 25 de milioane de dolari dezvoltării unui vaccin împotriva acestei boli, relatează EFE citat de agerpres.ro.

Autoritățile medicale din acest stat au confirmat că 90 de persoane infectate cu Zika sunt femei însărcinate.

Pe de altă parte s-au prezentat alte cinci noi cazuri de persoane care au călătorit în regiuni și țări afectate de acest virus și două cu transmitere locală, unul dintre ele înregistrat în localitatea turistică Miami Beach, care a devenit punctul fierbinte al unui focar descoperit în luna iulie.

Departamentul de Sănătate din Florida, deocamdată singurul stat continental din SUA unde s-a înregistrat un focar cu transmitere locală a bolii, a actualizat la 92 numărul cazurilor locale autohtone de Zika.

Luni, guvernatorul Floridei Rick Scott anunța că focarul de transmitere activă din Wynwood, un cartier turistic la modă din Miami pentru restaurantele, magazinele și galeriile sale de artă, a fost neutralizat.

În schimb, zona Miami Beach, unde potrivit autoritățile există risc de contagiere cu Zika transmis de înțepătura, a lărgit zona la 11,6 de kilometri pătrați.

Virusul Zika poate fi transmis prin înțepătura unui țânțar infectat, prin relații sexuale cu o persoană purtătoare deși nu a dezvoltat boala și de la o gravidă infectată la bebeluș, care se poate naște cu malformații și tulburări congenitale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu