FLORI şi DURERE. Cei care l-au îndrăgit pe Ştefan Petrache au venit să-şi ia rămas-bun de la maestru, la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla (FOTO)

Embed:

Corpul neînsuflețit al regretatului Ştefan Petrache a fost depus, în această după-amiază, la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, din Chişinău, unde va rămâne până mâine, când va fi petrecut pe ultimul drum. Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la marele artist.  

Să se vadă pentru ultima dată au venit atât rude, prieteni, cât şi simpli iubitori ai creației marelui artist.

"Am fost şi suntem cumătri. Foarte mult regretăm că am pierdut aşa prieten în viaţă. Ultima dată ne-am văzut acum duminică. Sâmbătă l-am sunat şi l-am, întrebat ce mai face. L-am văzut, am stat de vorbă, se simţea cam … Şi i-am zis: cumătre dă Doamne până la anul să ne vedem", a menţionat Gheorghe Florean, rudă.

"Un om optimist şi un om plin de viaţă. Şi tot timpul ne-a dat sfaturi. El a fost un om cu literă mare, a fost un om integru, poţi să iei numai exemplu de la el. Dese ori venea la noi şi cânta cântecul acesta cu bat cu cuțitul în piatră", a precizat Svetlana Florean, rudă.

"Am preferat cântecele lui Petrache şi mi-au plăcut. Au fost cântecele tinereţii mele, a celor care sunt de o seamă cu mine. Am venit să ne luăm rămas bun şi în ultimul drum să-l petrecem aşa cum trebuie petrecut un creştin", a spus o femeie.

"Era cum se spune acum nonconformist. Şi poate cu cei colegi cei mai mari şi cu aceştia era pe a lui tot timpul. E pierdere e vorba că Domnul l-a înzestrat şi cu caracter, dar şi cu talent. E pierdere ca personalitate pentru ziua de astăzi.Dumnezeu să-l odihnească", a menţionat un bărbat.

Joi, Ştefan Petrache va fi petrecut pe ultimul drum. Tot joi, de dimineaţă, va avea loc slujba de pomenire. După asta, cortegiul funerar se va deplasa la Palatul Naţional "Nicolae Sulac". Înmormântarea va avea loc la ora 13:00, la Cimitirul Central din Capitală.

Ștefan Petrache a încetat din viața luni seara, la vârsta de 70 de ani, în urma unui atac de cord. 

Artistul s-a născut la data de 8 mai 1949 în raionul Nisporeni. El a absolvit Institutul de Arte "Gavriil Musicescu" din Chișinău. A fost solist în formațiile "Orizont", "Contemporanul" și "Plai". Ştefan Petrache a început să cânte în formaţia "Noroc" la 17 ani. Ulterior, s-a filmat şi în cunoscutul film sovietic Кодовое название «Южный гром».

Tot el a interpretat una din piesele din coloana sonoră a filmului "Lăutarii", regizat de Emil Loteanu.

Citeşte şi: Adio, Ştefan Petrache...

loading...

Lasă un comentariu