Flori și diplome. Cei mai buni muzeografi din Moldova au fost premiați de Ministerul Culturii

Embed:

Au grijă să nu ne uităm trecutul şi să cunoaştem valorile culturii naţionale. Este vorba despre muzeografii din ţara noastră, a căror efort pentru păstrarea patrimoniului a fost răsplătit aseară. Cei mai buni reprezentanţi ai acestei profesii au fost premiaţi de către Ministerul Culturii.

Ceremonia a avut loc în incinta Muzeului Național de Artă și a reprezentat totodată şi a dat startul oficial al marcării Zilei Internaționale a Muzeelor. 

Trofeul Ministerului Culturii în domeniul muzeografiei i-a fost decernat Muzeului Raional de Istorie și Etnografie din Telenești pentru activitate prodigioasă, dar și pentru eforturile uriașe depuse de angajații acestuia în renovarea clădirii.

"Când în clasa întâi am intrat am avut tot așa emoții, nu m-am așteptat. Salariile sunt mici, dar noi, iubitorii de muzee, de artă, suntem mulțumiți", spune directoarea Muzeului de Istorie şi Etnografie din Teleneşti, Elena Ilescu.

Diplomele au fost înmânate de viceministrul Culturii, Gheorghe Postică, care a promis că va face tot posibilul pentru a ușura viața angajaților din domeniul muzeografiei.

"Încercăm să găsim soluții, inclusiv pentru soluționarea problemelor salariale. În acest context se lucrează și sperăm că într-un viitor apropiat vom avea modificări și în acest sens", a menționat viceministrul Culturii, Gheorghe Postică.

La final, muzeografii s-au delectat cu un recital live din partea interpretei Geta Burlacu.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu