Flori pentru Kim Jong IL. Coreea de Nord a marcat opt ani de la moartea fostului său lider

Embed:
Coreea de Nord a marcat opt ani de la moartea fostului său lider, Kim Jong IL. Pe o ploaie torenţială, mii de oameni au adus braţe de flori şi s-au închinat la statuia dictatorului.

Participanţii la ceremonie au declarat că durerea provocată de moartea "tatălui lor", nu a trecut.

"În fiecare an, când vine această zi, îmi amintesc de imaginea generalului nostru. El a îndurat pentru noi furtună, zăpadă şi ploi."

Alţi cetăţeni au ţinut să menţioneze că ţara lor a înregistrat progrese mari de când Kim Jong Un a preluat puterea în Coreea de Nord.

"Oricare vor fi dificultăţile pe care le vom avea de înfruntat, îl vom sprijini pe liderul nostru Kim Jong-Un şi vom realiza ceea ce şi-a dorit marele nostru general pe când era în viaţă."

Kim Jong Un a moştenit conducerea ţării în 2011, după ce tatăl său, Kim Jong IL, a murit subit. După decesul acestuia, coreenii au ţinut trei ani de doliu. Chiar şi acum, la 8 ani de la moartea sa, cetăţenii nord-coreeni evită să consume alcool, să meargă la petreceri sau să participe la orice activitate distractivă, organizată cu câteva zile înainte şi după comemorarea decesului fostului preşedinte.
loading...

Lasă un comentariu