Flori la mormântul interpreţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Familia și admiratorii le-au adus un omagiu

Embed:

Zeci de oameni s-au adunat azi la mormântul unde-și dorm somnul de veci Ion și Doina Aldea Teodorovici. Rudele, prietenii dar şi simpli admiratori au venit la Cimitirul Central din Capitală pentru a le aduce un omagiu marilor artişti, cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la trecerea lor în eternitate. Printre cei prezenți a fost și fiul lor, Cristofor, care a interpretat piese din repertoriul părinților, la chitara care a aparținut cândva tatălui său.  

''Pentru mine ei nu au murit, sunt mereu vii. Iar ceea au lăsat ei, au trecut atâţia ani până acum, el fiind plecat la 38 de ani, ea fiind plecată la 34 de ani au făcut ce noi nu am face în câteva vieţi. Toată aceea muzică, toată aceea încărcătură emoţională latină românească până acum ne umple sufletele şi important e să o descoperim şi noi şi copii noştri'', a declarat Cristofor Aldea-Teodorovici.

La cimitir a venit și mama Doinei Aldea-Teodorovici. Ea crede că situația de azi în care se află Republica Moldova este departe de așteptările pe care leau avut cei doi artiști.

''Cred că acum ne văd pe noi toţi cum stăm aici şi sunt bucuroşi pentru noi. Nu ştiu dacă sunt bucuroşi pentru ţară, ei au vrut să o vadă altfel. Doina întotdeauna spunea, eu vreau că Moldova să fie o mică Elveție. Ea o vedea o ţară înfloritoare care să prospere'', a spus Eugenia Marin, mama. 

Admiratorii interpreţilor spun că Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au scris istorie şi au schimbat destine prin creația lor.

''Eu întotdeauna zic că cuplul Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au lăsat un tezaur întreg pentru neamul nostru. Cântece care ţin de toată tematica patriotică a neamului nostru. ''

''Au fost două simboluri care s-au ridicat la ceruri, formând pâinea şi sarea, apa şi lacrima acestui pământ. ''

''Din păcate i-am cunoscut doar de la televizor, dar ştiu că au fost nişte oameni cu dragoste de neam şi cu mare credinţă.''

''În fiecare an vin aici pe această dată pentru ai comemora pe aceşti mari artişti ai neamului. Au rămas pentru noi nişte idealuri ale neamului nostru. Şi prin atitudinea noastră şi prin ceea ce au lăsat aceşti artişti să transmitem tinerii generaţii. Să transmitem valorile neamului care le-au promovat aceşti doi mai artişti. ''

Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au murit în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Mașina în care se deplasa cuplul s-a izbit într-un copac din apropierea localităţii Coşereni, România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu