Flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt şi "Maica Îndurerată" de Ziua Independenței (FOTO)

Ziua Independenţei a început să fie sărbătorită cu tradiționalele depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală, dar şi la monumentul "Maica Îndurerată" de la Complexul memorial Eternitate. La ceremonie au participat conducerea de vârf a ţării, deputaţi, miniştri, oameni de cultură, dar şi ambasadori. 

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, şeful Legislativului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip au fost primii care au depus flori la monumentul "Maica Îndurerată". Oficialii au fost urmaţi de miniştri şi deputaţi. Ulterior, demnitarii au mers în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt.

La ceremonie a participat şi mitropolitul Moldovei, Vladimir. În prezenţa Înaltpreasfinţitului, au depus flori şi deputaţii Partidului Democrat.

Nu a lipsit de la eveniment şi liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, care a venit la monumentul lui Ştefan cel Mare alături de colegii de formaţiune.

De asemenea, flori au fost depuse de şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, şi ambasadorul Statelor Unite, James Petit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu