Flori, diplome şi urări de bine. Dascălii din Străşeni au marcat ziua lor profesională

Embed:

Flori, diplome şi urări de bine. Toate le-au fost aduse în semn de recunoştinţă dascălilor din raionul Străşeni. De ziua lor profesională, ei au avut parte de un program special pregătit de elevi. Discipolii le-au mulţumit în acest fel profesorilor pentru efortul depus zi de zi.

"Răbdare, noi puteri, şi numai fericire. Şi visurile toate împlinite."

Valentina Mămăliga activează pe tărâmul pedagogic de 49 de ani. Acum e profesoară de chimie la gimnaziul din satul Găleşti, Străşeni. Spune că această meserie îi aduce doar satisfacţie, iar cea mai mare bucurie sunt realizările elevilor.

"Am şi medici şi jurişti şi pedagogi mulţi. Cum a spus un fost absolvent de al meu, dați-mi voie să mă duc la medicină, pregătiţi-mă. Şi multă lume îi lecuită de elevul şi feciorul meu", a spus Valentin Mămăligă profesoară de chimie satul Găleşti raionul Străşeni.

Larisa Ursu a fost 14 ani învăţătoare. Originară din raionul Soroca, făcea zilnic naveta până la şcoala din Găleşti. Din această cauză a fost nevoită să renunţe la profesie, dar s-a făcut bibliotecară. Femeia şi-a amintit cu lacrimi în ochi de vremurile în care le preda celor mici.

- Cum trebuie să fie o profesoară de clasele primare?

- Bună, blândă, cuminte să iubeşti copiii.

- Ce i-aţi învăţat pe elevii dvs în primul rând să facă?

- Să fie stimători şi cuminţi.

Dascălii de la Străşeni salută reformele din ultima perioadă implementate de autorităţi.

"Sunt reforme bune. Dacă vor fi duse până la sfârşit ne vom bucura şi noi de ele şi copiii noştri", a spus Liuba Baciu, directoarea grădiniţei din satul Ghelăuza raionul Străşeni.

"Se spune că se măreşte salariul. Vrem într-adevăr să se mărească să simţim şi noi profesorii. Noi suntem mulţumiţi de ceea ce s-a făcut până acum", a spus Mihai Bobeica, director şcoala de arte din Străşeni. 

Cu un mesaj de felicitare pentru cadrele didactice din Străşeni a venit şi ministrul Educaţiei Monica Babuc.

"Multă sănătate, curaj, optimism şi încredere în forţele proprii pentru că munca pe care o fac este una dintre cele mai nobile îndeletniciri omeneşti", a spus Monica, Babuc ministrul Educaţie, Culturii şi Cercetării.

"Asta este mândria noastră din raion. Ce ne-am face noi fără profesorii noştri. Viitorul ţării de mâine poate să arate aşa cum este educaţia astăzi în ţară", a spus Mihai Popa, preşedintele raionului Străşeni.

În raionul Străşeni activează aproximativ 1000 de dascăli.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu