Flori aflate pe cale de dispariţie, vândute pe marginea drumurilor

Embed:

Afacere ilegală cu flori înscrise în Cartea Roşie. Zeci de copii au fost surprinşi pe marginea traseelor, vânzând toporaşi, brânduşe, ghiocei şi alte flori de primăvară, aflate pe cale de dispariţie.

Chiar dacă sunt incluse în Cartea Roşie, iar vânzarea acestora este strict interzisă de lege, comercianţii spun că, astfel, îşi fac un ban de cheltuială. Când au observat camera de luat vederi, cei mai mulţi dintre ei s-au ascuns ori au dat bir cu fugiţii.

Vânzarea florilor de primăvară durează trei luni. Cei care se aventurează să le comercializeze ştiu, însă, că afacerea este ilegală.

"Sunt viorele, dar n-o să dea nimeni interviu. Noi am da, nu ne e greu, dar pe urmă ne obijduieşte pe noi poliţia, ne fugăreşte şi ne bate prin pădure, ne strică florile", a povestit o comerciantă.

Aşa-zişii afacerişti propun spre vânzare ghiocei, toporaşi sau viorele. Un buchet costă aproximativ 20 de lei. Timp de o oră, fiecare dintre ei poate aduna cel puţin 100 de lei.

Codul Contravenţional prevede o amendă de până la 2.000 de lei pentru comercializarea florilor de primăvară incluse în Cartea Roşie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu