Florance, singurul rechin vegetarian din lume

Unul din rechinii doică din acvariul Centrului Naţional pentru Faună Marină din Birmingham, Marea Britanie, refuză carnea şi mânâncă numai legume, scrie The Daily Mail, citat de adevarul.ro.

Pentru a hrăni corespunzător rechinul de 1,80 metri, îngrijitorii acvariului din Birmingham sunt nevoiţi să-i ascundă bucăţile de peşte printre legume - singurele alimente pe care le acceptă.

Florence a devenit vegetarian după ce a scăpat de o infecţie gravă şi, cel puţin în acest moment, este singurul rechin vegetarian din lume. Trimis din Florida în 2009, rechinul se simţea rău când a ajuns în Marea Britanie, aşa că i s-a făcut o ecografie care a arătat prezenţa în gât a unui cârlig de undiţă ruginit.

După operaţie şi tratamentul cu antibiotice, Florance s-a făcut bine, dar a început să refuze carnea. "Rechinii doică înghit ocazional alge şi n-am fost prea surprinşi când a furat o parte din verdeţurile pregătite pentru Molokai  - o broască ţestoasă. Nu ne aşteptam însă să devină complet vegetarian", spune îngrijitorul ei, Graham Burrows.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu