Flavius Stoican, prezentat oficial în calitate de antrenor al formaţiei Zimbru Chişinău

Embed:

Flavius Stoican a fost prezentat oficial în calitate de antrenor al formaţiei Zimbru Chişinău. Tehnicianul român a făcut cunoştinţă cu fotbaliştii de la club şi a efectuat primul antrenament cu noua sa echipă.

El a luat locul lăsat vacant de portughezul Simao Freitas, care şi-a dat demisia acum o săptămână. Secundul lui Stoican va fi Alin Chiţă, care activează în prezent în staff-ul tehnic al grupării FC Voluntari şi se va integra în stafful tehnic al Zimbrului din vară.

"Este o experienţă nouă, este în campionat din afara graniţei României. Sunt foarte mulţi jucători străini. Sunt convins că o să fie o experienţă benefică", a declarat Flavius Stoican. 

"Ştiu că era cel mai tânăr antrenor în Campionatul României. Sperăm ca împreună să reușim să facem doar lucruri frumoase", a spus fundaşul Zimbru Chişinău, Ion Jardan. 

Stoican are în faţă obiective mari şi dorește să ajungă cu Zimbru în grupele Ligii Europei. "Galben-verzii" şi-au asigurat locul 3 în Divizia Naţională, clasare ce dă dreptul la participarea în preliminariile competiţiei europene numărul 2.

"Există posibilitatea ca să jucăm în Europa League, ca să ajungem chiar în grupe, pentru că dacă îmi pun obiective îndrăzneţe, asta nu înseamnă că nu sunt realist", a spus Stoican. 

Totodată, noul tehnician vrea să creeze o atmosferă bună în vestiarul echipei.

"În primul rând, vreau să văd că jucătorii vin cu plăcere la antrenamente, vreau să văd ca jucătorii pun suflet, când este meci oficial. Vreau să câştigăm fiecare meci luat în parte", a spus noul antrenor al Zimbru Chişinău. 

În vârstă de 39 de ani, Flavius Stoican a avut o bogată carieră de fotbalist. Fostul fundaş lateral-dreapta a evoluat la cluburile Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti, Şahtar Doneţk și Metallist Harkov și a îmbrăcat în 19 partide tricoul echipei naționale a României.

În calitate de antrenor Stoican a pregătit atât prima cât şi a doua echipă a formaţiei Dinamo Bucureşti, a mai activat la Chindia Târgovişte, Dacia Mioveni şi FC Voluntari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu