Flashmob în faţa Preşedinţiei. Unioniştii au adus lumânări şi au ţinut un minut de reculegere (FOTOREPORT)

Îngroziţi de faptul că, în ultima perioadă, au fost comise tot mai multe crime, membrii blocului Politic Unirea îl acuză pe Igor Dodon că nu ia nicio măsură pentru a stopa criminalitatea din ţară, dar îşi organizează vacanţe de lux.

Aceştia au realizat o expoziţie în faţa Preşedinţiei, cu imagini din vacanţele preşedintelui şi cu titlurile de ştiri despre cazurile de crimă.

"În timp ce au loc crime, tata îşi arde fiica, un tânăr de 18 ani împreună cu tatăl său înjunghie un alt tânăr, la întâi ianuarie crima de la Costeşti, 13 ianuarie un carabinier împuşcă un tânăr, în toată această perioadă Dodon ce face? Se duce la ski. Lucrul acesta nu se rezolvă prin măsuri de profilaxie, lucru despre care Dodon a spus acum două zile şi a plecat peste hotare", a menţionat Dorin Chirtoacă, preşedintele PL.

"Din păcate, acesta nu a fost niciodată preocuparea preşedintelui Igor Dodon. Copleşit de acest val mare de infracționalitate încearcă să bată apa în piu şi nu vine cu absolut nicio soluţie", a spus Valeriu Munteanu, preşedinte Uniunea Salvaţi Basarabia. 

Oamenii au adus cu ei şi câte o lumânare, în memoria victimelor: 
"Dodon nu-i la locul lui. El s-a cocoţat în vârful piramidei numai pentru primblări. El e turist de lux."

Şefa serviciului de presă a Preşedinţiei, Carmena Lupei, a declarat pentru postul nostru de televiziune că preşedintele Igor Dodon nu comentează cele spuse de reprezentanţii Blocului Politic Unirea.

Acum câteva zile, şeful statului a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru a stopa nivelul de criminalitate din ţară este nevoie de creşterea numărului poliţiştilor de sector şi de desfăşurarea unor campanii naţionale de profilaxie. Potrivit statisticilor, anul trecut a crescut semnificativ numărul crimelor grave. Dacă în 2018 au fost înregistrare 159 de omoruri, anul trecut, numărul lor a ajuns la 167. 

 

loading...

Lasă un comentariu