Flashmob de Ziua Internaţională a Tineretului. Cum au sărbătorit mai mulţi voluntari

Embed:

Tinerii din Moldova sunt încurajaţi să ducă un mod sănătos de viaţă şi să se implice în acţiuni sociale. Zeci de adolescenţi au dansat astăzi în Grădina Publică "Ştefan cel Mare", în contextul Zilei Internaţionale a Tineretului.

Claudiu Semionov are 18 ani. A absolvit Liceul teoretic "Boris Cazacu" din Nisporeni. De mai bine de doi ani, este voluntar în cadrul unei organizaţii de tineret. 
 
"Vreu să-ţi dau două pliante informative, unul despre prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi altul despre metodele de contracepţie, sper să-şi fie de ajutor". 
 
Deşi crede că tinerii din ţară au posibilităţi pentru a se manifesta, Claudiu recunoaşte că, după ce va absolvi facultatea în România, nu s-ar întoarce la Nisporeni.
 
"În Moldova m-aş întoarce, dar în Nisporeni nu cred. În Chişinău sunt multe oportunităţi, gândirea oamenilor din magazin, troleibuz este mult mai aproape de ceea ce gândesc eu, decât în Nisporeni. Sunt multe oportunităţi, dar nu ştiu din ce cauză nu sunt făcute publice ca să aibă acces la ele orice tânăr", spune Claudiu.
 
Opinia lui Claudiu este împărtăşită şi de alţi tineri. 
 
"Cred că o informaţie adecvată, un pic mai multă educaţie, studiere, biblioteci, cărţi".
 
"Nici bani, nici locuri de muncă nu sunt. Mulţi tineri absolvesc facultăţi, au act, dar nu pot intra la lucru aşa că pleacă în străinătate". 
 
Autorităţi susţin însă că elaborează politici care vor favoriza crearea oportunităţilor pentru tineret.
 
"Suntem puşi în primul rând să elaborăm politici în strictă conformitate, în concordanţă cu doleanţele tineretului nostru", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu. 
 
De Ziua Internaţională a Tineretului, mai mulţi adolescenţi i-au îndemnat pe trecători să se alăture campaniei "Să investim în sănătatea tinerilor".
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu