Flash-mob la concertul organizat de Igor Dodon. USB a transmis un mesaj unionist lui Serghei Şoigu

Embed:

"Faceţi România din nou măreaţă". Este mesajul pe care au vrut să-l transmită membrii partidului Uniunea Salvaţi Basarabia şefului statului, Igor Dodon, şi ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu. Aceştia au venit la concertul organizat de Preşedinţie cu chipiuri pe care era scris acest mesaj.

Recent, preşedintele României, Klaus Iohannis a primit de la preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, un chipui cu aceeaşi inscripţie. De la acest gest s-a inspirat şi Valeriu Munteanu, care a vrut să ofere chipiuri lui Igor Dodon şi delegaţie ruse, care este prezentă le Chişinău.

"Am făcut o sută astfel de chipuiri, ştim că delegaţia Federaţiei Ruse este foarte mare şi o să le dăm şi lor câte un chipiu cu "Make Romania greate again", ca să înţeleagă foarte exact că Basarabia este românească şi noi trebuie, noi suntem români şi, respectiv, trebuie să ne lase în pace", a spus Valeriu Munteanu, preşedintele Partidului USB. 

Totuşi, membrii partidului Uniunea Salvaţi Basarabia nu au putut oferi chipiurile, pentru că nu l-au găsit nici pe Igor Dodon, nici pe Serghei Şoigu.

"A ajuns dumnealui sau încă nu. Spuneţi da, nu, este cineva din organizatori?"

În Piaţa Marii Adunări Naţionale, Preşedinţia a organizat un concert, dedicat celor 75 de ani de la încheierea Operaţiunii Iaşi-Chişinău, soldată cu reanexarea Basarabiei de Uniunea Sovietică. Asta în timp ce ziua de 23 august a fost decretată zi de doliu de Guvern.

Acum 80 de ani, în august 1939, la Moscova a fost semnat Pactul germano-sovietic Ribbentrop-Molotov, care prevedea împărțirea sferelor de influență în Europa centrală şi de est.

Lasă un comentariu