FLĂCĂRI URIAŞE au cuprins Catedrala Notre Dame din Paris: O DRAMĂ TERIBILĂ (IMAGINI CATASTROFALE)

Embed:

Flăcări uriaşe au cuprins Catedrala Notre Dame din Paris. Incendiul devastator a izbucnit aseară, în jurul orei locale 19:00, de undeva din pod, iar la scurt timp o turlă şi acoperişul s-au prăbuşit.

16 tunuri de apă au fost aduse pentru stăvili flăcările. Abia în cursul nopţii, pompierii au reuşit să preia controlul asupra focului. Din fericire, cele două turnuri şi faţada monumentului istoric au fost salvate. De asemenea, în interior pagubele sunt mai mici decât era estimat.

"S-a produs o dramă teribilă. Cel mai mare rău a fost evitat, chiar dacă bătălia nu a fost complet câștigată. Următoarele ore vor fi dificile, dar datorită curajului pompierilor, faţada și cele două turnuri nu s-au prăbușit", a menţionat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Tragedia i-a unit în stradă pe mulţi dintre francezi, dar şi turiştii. În toiul nopţii, nu departe de catedrală, mai mulţi oameni au îngenuncheat, au cântat şi s-au rugat.

Cauzele incendiului nu se cunosc deocamdată. Se presupune că izbucnirea flăcărilor ar avea legătură cu lucrările de restaurare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu