Flacăra Olimpică, aprinsă fără spectatori. Torţa va călători în toate cele 47 de prefecturi nipone

Embed:

Flacăra Olimpică a fost aprinsă fără spectatori în cadrul unei ceremonii desfăşurate în vechea Olympia! La festivitate au participat 100 de persoane acreditate de Comitetul Olimpic Internaţional şi Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

În vechiul templu al zeiţei Hera, până la 30 de preotese au executat o serie de ritualuri, chemându-l pe zeul Apollo să aprindă flacăra cu razele soarelui captate de o oglindă parabolică.

Actriţa elenă Xanthi Georgiou, în rolul Înaltei Preotese, a fost cea care a aprins Flacăra Olimpică, ce simbolizează puritatea şi reprezintă valorile olimpice între naţiuni.

"În ziua de azi Jocurile Olimpice reprezintă singurul eveniment ce reuneşte întreaga lume în cadrul unor competiţii paşnice", a comunicat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

"Ștafeta torţei olimpice începe în Grecia, originea multor poveşti minunate. Sper foarte mult că parcursul flacării să genereze multe vise și aspirații, să aducă speranță pentru ziua de mâine", a afirmat reprezentantul Comitetului de organizare JO-2020, Toşiaki Endo.

Ştafeta va străbate Grecia timp de şapte zile. Pe 19 martie, flacăra olimpică va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio de Janeiro la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanţilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torţa va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave special destinată acestui eveniment.

Flacăra va ajunge pe 20 martie în Japonia. Torţa Olimpică va călători în toate cele 47 de prefecturi nipone.

Olimpiada de la Tokyo este programată pentru perioada 24 iulie - 9 august.

Până la acest moment şapte sportivi moldoveni sunt calificaţi la cel mai important eveniment din lumea sportului.

CITEŞTE ŞI: Sportivii moldoveni intră în spiritul Jocurilor Olimpice de Tokyo! Vezi cum se pregătesc

loading...

Lasă un comentariu