Flacăra olimpică a ajuns în capitala Braziliei

Embed:

Aprinsă recent în Grecia, flacăra olimpică a ajuns în capitala Braziliei, cu trei luni înainte de startul Olimpiadei de la Rio de Janeiro.

De la aeroport, flacăra a fost dusă la palatul prezidenţial, unde şeful statului, Dilma Rousseff, a aprins torţa olimpică.

"Noi cunoaștem bine toate dificultățile politice pe care le avem în țară. Ştim de instabilitatea politică ce s-a instalat de ceva timp. Însă Brazilia va fi capabilă de toate cele, chiar dacă poporul nostru trece prin această perioadă dificilă și cu adevărat critică în istoria țării", a spus preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff. 

Făclia va continua călătoria prin Brazilia. Prima care a purtat torţa prin orașul Brasilia a fost campioană olimpică la volei feminin, Fabiana Claudino.

Pe traseu au avut loc şi incidente. Câteva sute de persoane care protestează împotriva preşedintei au încercat să blocheze drumul, însă forţele de ordine au remediat situaţia.

Torța olimpică va parcurge un traseu întortocheat, prin 300 de localități, urmând a fi purtată de 120.000 de alergători.

După 20.000 de kilometri parcurşi, torţa va ajunge pe Stadionul Maracana pentru a da startul Olimpiadei de vară, prima ediție găzduită de America de Sud.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 5-21 august.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu