Fiul lui Smirnov va fi adus forţat la Procuratura din Rusia

Embed:

Comisia de anchetă din Rusia intenţionează să îl aducă forţat pe fiul liderului de la Tiraspol, Igor Smirnov, la Procuratură, pentru a-l interoga.

Oleg Smirnov şi bancherul Oleg Briziţchii vor fi interogaţi în cazul delapidării de fonduri în valoare de 160 de milioane de ruble.

Oleg Smirnov este cercetat penal în Rusia pentru deturnare de fonduri. Acesta este suspectat de furt în valoare de 160 de milioane de ruble din contul ajutoarelor umanitare acordate de către Rusia pensionarilor din Transnistria. Dosarul penal a fost deschis pe numele acestuia şi pe numele vicepreşedintelui Băncii transnistrene, Oleg Briziţki. Potrivit anchetatorilor, furturile au fost comise în perioada noiembrie 2008 noiembrie 2009. Ca urmare a acţiunilor ilegale, se arată într-o declaraţie a Comitetului de anchetă, Rusia a suportat pagube materiale în valoare de aproximativ 160 de milioane de ruble."

Oleg Smirnov şi Briziţki sunt anchetaţi în calitate de bănuiţi. Potrivit anchetei, Oleg Smirnov are viză de reşedinţă la Moscova şi are cetăţenie rusă. Comitetul de anchetă a constatat că din banii furaţi Oleg Smirnov a cumpărat câteva apartamente în Moscova şi o vilă de elită în sectorul Odinţov din regiunea Moscova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu