Fiul lui El Chapo a fost eliberat cu forța din mâinile poliției

Luptători bine înarmați au înconjurat, joi, o echipă a poliției militare din Garda Națională mexicană care îl capturase pe Ovidio Guzman, unul dintre cei 12 copii al celebrului traficant de droguri Joaquin ”El Chapo” Guzman, informează Reuters. Străzile din orașul Culiacan s-au transformat într-un adevărat teatru de război, iar polițiștii mexicani au trebuit să se retragă lăsându-l pe Ovidio Guzman liber.

Ministrul de Interne Alfonso Durazo a declarat că o patrulă a Gărzii Naționale a fost atacată din interiorul unei case din Culiacan, un oraș situat la 1.235 de kilometri de capitale Ciudad de Mexico, scrie libertatea.ro.

După ce au luat casa cu asalt, au descoperit înăuntru patru bărbați, printre care și Ovidio Guzman, acuzat de trafic de droguri în Statele Unite. La scurtă vreme, civili înarmați i-au încercuit pe polițiști, care au trebuit să-l abandoneze pe fiul lui El Chapo pentru a-și salva propriile vieți.

Simultan, alte grupuri de narcotraficanți din cartelul Sinaloa au atacat în plină zi polițiștii și militarii care se aflau în oraș, au incendiat mai multe mașini precum și o benzinărie.

”Decizia a fost să ne retragem din casă, fără Guzman, pentru a încerca să evităm alte violențe în zonă, să salvăm viețile personalului nostru și readucem calmul în oraș”, a declarat Durazo pentru Reuters. În pofida eliberării lui Guzman, haosul a continuat și după venirea nopții.

loading...

Lasă un comentariu