Fiți atenți la ce cumpărați! În piețele din Capitală, comercianții păstrează ouăle pe.... RAFTURI

Embed:

Fiți atenți la ce cumpărați în aceste zile toride. Medicii bat alarma şi recomandă oamenilor să evite piețele, unde alimentele ușor alterabile stau ore în șir la ... soare.

Aceştia afirmă că temperaturile ridicate pot transforma un produs proaspăt într-o bombă alimentară. Aici vorbim despre carne, ouă, produse lactate, dar și dulciuri. 

În piețele din Capitală, comercianții păstrează ouăle nu în frigidere, ci pe rafturi. Vânzătorii le ascund după o perdea și afirmă că produsele sunt bune și nu se alterează. Asta deși afară sunt 40 de grade Celsius, iar căldura îi topește, cu tot cu marfa de pe tarabe.

"Ouăle sunt în frigider. Ele lucrează, probleme nu sunt. Reporter: Dar vedem că aveți ouă care stau și în spate, nu în frigidere. Ouăle care sunt în spate ele sunt în corobci și stau reci."

"Acestea sunt fix pentru cinci minute, fașim loc și le punem în frigider și nu stau fără frigider nicicum. Care după pierdică nu stau că e rece."

Nici dulciurile nu sunt păstrate în condiţiile potrivite. Am încercat să discutăm cu vânzătorii pentru a afla de ce îi expun pe oamenii la pericol, însă aceștia au devenit agresivi cu echipa de filmare.

Totuși, ei au continuat să își vândă produsele fără a le păsa de sănătate oamenilor.

Unii cumpărători afirmă că nici în ruptul capului nu ar procura produsele uşor alterabile din pieţe.

"Iată afară stau ouăle și șed cu bortișele. Păi ce acestea sunt ouă?Ouăle nu stau, ele trebuie să fie în frigider."

"Pe căldura asta e periculos. Nu se știe când le aduc ei și aici nu au frigidere. Stau așa prin corobci."

Alţii însă afirmă că nu văd nicio problemă în faptul că produsele nu sunt păstrate în frigidere.

"Ouăle ele se păstrează și la temperaturi înalte. Ele sunt în cutii de carton și astfel nu sunt afectate."

"Am cumpărat anterior și nu am avut nicio problemă."

Nutriţioniştii recomandă să avem grijă ce punem în farfurie. Aceștia afirmă că dacă mâncăm alimente ţinute ore în şir în soare, consecințele pot fi fatale.

"Diferite boli. În primul rând toxinfecțiile, probleme digestive, probleme nutriționale, durerile de cap sunt simptome a faptului că noi ne-am intoxicat cu anumite alimente. Stările de vomă sau chiar și procesul în sine", a spus nutriţionistul, Corina Dascăl.

Codul galben de caniculă este valabil până mâine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu