FISC-ul va efectua un raid în magazine şi centrele comerciale

Inspectoratul Fiscal va efectua un raid în magazine şi centrele comerciale, pentru a verifica prezenţa maşinilor de casă şi control, dar şi eliberarea bonurilor fiscale. Dacă vor fi depistate încălcări, amenzile ar putea ajunge la 50.000 de lei. În timp ce comercianţii spun că acţiunile Fisc-ului îi vor forţa să activeze ilegal, Ministerul Finanţelor consideră că antreprenorii cinstiţi nu au de ce să se teamă.

De la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, pedeapsa pentru lipsa aparatului de control şi neeliberarea bonului fiscal s-a dublat şi este de 10 mii de lei. Pentru încălcări repetate, însă, comerciantul riscă 25 de mii de lei. În cazul în care agentul economic este prins pentru a treia oară, sancţiunea ajunge până la 50.000 de lei.

"Aceasta va stimula în primul rând economia tenebră şi corupţia, având în vedere amenzile astronomice. Cel mai mult vor avea de suferit micii antreprenori, care nu au jurişti şi nici cunoştinţele necesare în domeniu", a opinat Evghenii Roşcovan, şeful Asociaţiei Micului Business.

Potrivit Ministerului Finanţelor, majorarea pedepselor pentru neeliberarea bonurilor fiscale a fost inevitabilă, iar comercianţii de bună-credinţă nu au de ce să-şi facă probleme.

"În cazul în care nu utilizează aparatul de casă, agentul economic nu înregistrează venitul la contabilitate. Respectiv, el nu plăteşte impozite şi crează o concurenţă neloială pentru cei care activează corect. Astfel, cei ce vor încălca legislaţia vor fi sancţionaţi dur", a atenţionat Victor Barbăneagră,viceministru al Finanţelor.

Inspectorii fiscali vor verifica toate cele mai importante centre comerciale ale Capitalei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu