FISC: Tot mai mulţi moldoveni îşi dau apartamentele în chirie cu acte în regulă

Pe parcursul lunii ianuarie 2020 au fost înregistrate 1577 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. Acestea au fost înregistrate la Direcțiile deservire fiscală din teritoriul în care sunt amplasate.

Urmare a transmiterii în locațiune a bunurilor imobile și drept rezultat al înregistrării contractelor de către Serviciul Fiscal de Stat, pe parcursul lunii ianuarie 2020 la buget au fost încasate venituri în sumă de 2,5 milioane lei, depășind veniturile încasate în perioada similară a anului precedent cu 0,7 milioane lei sau o creștere de 38,4 %.

Totodată, pe parcursul lunii ianuarie 2020, SFS a continuat acțiunile de conformare și verificare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile. Ca rezultat, în perioada menționată au fost înregistrate la SFS 1577 contracte de locațiune/chirie.

Pentru aceeași perioadă au fost identificate 523 persoane fizice noi ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației.  

Totodată, au fost efectuate controale la 55 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază – 27,1 mii lei, penalități – 1,2 mii lei și amenzi – 10,1 mii lei.

loading...

Lasă un comentariu