Firmele străine şi cele locale vor primi subvenţii pentru crearea locurilor noi de muncă

Embed:

Companiile străine şi cele locale vor primi subvenţii de la stat pentru crearea locurilor noi de muncă. Suma acordată de Guvern pentru fiecare angajat va ajunge la 40 de mii de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară. Potrivit demnitarului, subvenţiile vor fi oferite pentru antreprenorii care vor crea cel puțin o sută de locuri de muncă.

"Nu vorbim doar despre investitorii străini, dar şi de investitorii locali, Startup-uri, companii care deja activează. Oricine este eligibil, doar că sunt anumite condiţii, astfel încât aceşti 40 de mii de lei pe care statul este gata să-i ofere pentru orice loc de muncă nou creat, să fie posibil de încasat", a declarat Octavian Calmâc, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit proiectului, care urmează să fie discutat la Guvern, leafa oferită noilor angajați nu va putea fi mai mică de 75 la sută din salariul mediu pe economie. De asemenea, companiile nu trebuie să aibă datorii la stat, iar timp de trei ani sunt obligate să nu reducă numărul locurilor de muncă. În cadrul emisiunii Fabrika, Octavian Calmîc a vorbit şi despre gazoductul Iaşi-Ungheni, care până la sfârşitul anului 2018 urmează să fie extins până la Chişinău. Ministrul Economiei susţine că în urma discuţiilor cu partenerii din România, lucrările vor începe la începutul anului viitor.

"Să ducem la bun sfârşit acel gazoduct care a fost construit în 2015, să o aducem până la consumatorii majori şi până la punctul de distribuţie pe infrastructura noastră naţională, astfel încât acest gazoduct să fie funcţional", a menţionat Octavian Calmâc.


Ministrul Calmîc a dat asigurări că vor fi accelerate şi lucrările privind reconstrucţia traseului "Chişinău-Ungheni", care a început să fie reabilitat acum trei ani.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu