Firma viceministrului transporturilor deţine monopol pe piaţa asigurărilor carnetelor de TIR

Embed:

Monopolul pe piaţa asigurărilor carnetelor de TIR este deţinut chiar de firma viceministrului transporturilor, Boris Gherasim. Este vorba despre compania de asigurări Moldcargo - fondator şi acţionar este demnitarul. Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Auto eliberează carnetele de tir. Preşedintele AITA este şi preşedintele comitetului de conducere de la Moldcargo.

Reporterii Publika TV au refăcut drumul actelor - de la ministru, la asigurator.

Schema este următoarea: Viceministrul Transporturilor, Boris Gherasim este membru al comitetului de conducere, dar şi fondator al companiei de asigurări Moldcargo. Totodată preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto, Vladimir Florea, se află în fruntea Moldcargo. Dreptul de a elibera carnete TIR în Moldova îl are doar AITA, iar asigurarea acestor carnete este efectuată doar de Moldcargo.

În 2009 Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Auto a acordat în jur de 60 de mii de carnete TIR. Moldcargo a obţinut dreptul de a asigura carnetele TIR imediat după ce a fost fondată, adică deja de zece ani deţine monopolul pe această piaţă.

loading...

Lasă un comentariu