Fiodor Ghelici: Procuratura este politizată

Embed:

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Moldova Mea", Fiodor Ghelici se arată nemulţumit că şeful statului, Igor Dodon nu a fost suspendat din funcţie şi tras la răspundere, în urma apariţiei filmuleţelor video, în care ar recunoaşte că ia bani din Rusia, pentru finanţarea PSRM-ului. Totodată, Ghelici spune că Procuratura Generală, instituţia care are toate pârghiile pentru a investiga acest caz este controlată politic.

"De ce nimeni nu a iniţiat o cauză penală. În ţara noastră, nu mai funcţionează deloc legile?! Dacă se întâmpla o situaţie similară în Europa, atunci în cel mai bun caz i-ar fi dat închisoare cu suspendare şi nu mai spun că ar fi fost demis imediat din funcţie. Procuratura din ţara noastră este de facto politizată", a spus preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Moldova Mea", Fiodor Ghelici.

Am încercat să obţinem o reacţie de la procurorul general interimar, Dumitru Robu. Totodată, am vrut să obţinem precizări privind etapa la care se află procesul penal pornit pe acest fapt, de aproape patru luni.

Nici purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon, pentru o reacţie.

Amintim că imagini, în care Igor Dodon apare într-o discuţie unde ar recunoaşte că primeşte lunar până la un milion de dolari de la ruşi pentru finanţarea partidului socialiştilor, au apărut în iunie curent. Anterior, şeful statului a calificat imaginile drept trucate. Totodată, Dodon a declarat că socialiştii nu au o problemă ca procurorii să verifice dacă partidul este finanţat de Federaţia Rusă, ce-i drept, după schimbarea conducerii Procuraturii Generale. după ce, la cârma instituţiei a ajuns şeful interimar, Dumitru Robu, care este finul cumătrei lui Andrei Năstase. Fostul şef al Procuraturii Generale, Eduard Harunjen, şi-a dat demisia, potrivit lui, din cauza presiunilor fără precedent din partea politicienilor. Iar la cârma Centrul Naţional Anticorupţie a ajuns fostul consilier al şefului statului, Ruslan Flocea, care a fost a votat în această funcţie de mai mulţi deputaţi PSRM.

Lasă un comentariu