Fiodor Ghelici: Deputaţii trebuie să renunţe la imunitatea parlamentară

Embed:

Deputaţii trebuie să renunţe la imunitatea parlamentară. Este declaraţia președintelui Asociației obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici.

Potrivit activistului, legiuitorii au prea multe privilegii, însă, de fapt, nu se gândesc la binele poporului. Opinia a fost exprimată în cadrul unei conferinţe de presă. 

"Astăzi are loc destrămarea societăţii, dar deputaţii noştri, care se băteau în piept că vor apăra oamenii şi sunt slujitorii poporului, trăiesc în rai şi le este indiferent ce se întâmplă şi se cred elită. Nici procurorii, nici magistraţii, nici judecătorii nu au aşa privilegii ca deputaţii Parlamentului", a spus FIODOR GHELICI, preşedintele AO „Moldova mea”.

În prezent, deputaţii beneficiază de imunitate parlamentară, fapt pentru care nu pot fi reţinuţi, arestaţi sau percheziționați fără acordul plenului. Imunitatea poate fi ridicată la cererea procurorului general, cu votul majorităţii deputaţilor.

Anterior, Partidul Democrat din Moldova a propus de mai multe ori modificarea Constituţiei, astfel încât aleşii poporului să fie lipsiţi de acest privilegiu. Recent, deputatul democrat, Andrian Candu, a declarat că deputaţii PDM nu au nevoie de imunitate parlamentară.

Ultimul caz de ridicare a acestui privilegiu a fost, în 2015, în cazul lui Vlad Filat, când procurorul general de atunci Corneliu Gurin a solicitat acest lucru, acuzându-l pe Filat că este implicat în frauda bancară.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu