Finlanda a reintrodus controalele la frontieră înaintea summitului Trump-Putin

Preşedintele american ajunge, în această după-amiază, la Helsinki, unde, mâine, urmează să aibă o întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Se fac pregătiri la Helsinki pentru această reuniune de la care se aşteaptă clarificări inclusiv pe tema amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale de acum doi ani, scrie tvr.ro.

Finlanda a reintrodus controalele la frontieră pentru cetățenii statelor Schenghen timp de patru zile, ca măsură de securitate înainte de întâlnirea de luni dintre președinții Donald Trump și Vladimir Putin.

Palatul prezidențial, locul întrevederii dintre Donald Trump și Vladimir Putin, este păzit ca o fortăreață.

La intrarea principală a fost instalată o copertină pentru a securiza cât mai bine momentul când cei doi lideri vor coborî din mașină.

Conform protocolului deja stabilit, primul la Palat va ajunge Vladimir Putin și abia după aceea Donald Trump.

Întâlnirea Trump-Putin are loc la câteva zile după ce Statele Unite au inculpat 12 agenți ruși acuzați că s-au implicat, la ordinul Moscovei, în scrutinul prezidențial din 2016.

Mai mulți congresmani americani i-au cerut lui Trump să anuleze întrevederea cu Putin. Kremlinul însă așteaptă cu nerăbdare întâlnirea.

Iurii Ushakov - consilierul lui Putin pe probleme de politică externă - îl consideră pe Donald Trump un partener de negocieri, recunoaște că stadiul relațiilor bilaterale este extrem de scăzut și speră că întâlnirea de mâine va permite relansarea dialogului ruso-american.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu