Finlanda a obţinut primele trei puncte în preliminariile Euro-2012

În ultimul meci din acest an din cadrul grupei preliminare E a campionatului European de fotbal din 2012, naţionala Finlandei a spulberat echipa similară a minusculului stat San Marino cu scorul de 8-0. Cu excepţia naţionalei noastre, celelalte echipe ce fac parte din grupa E au jucat si ele meciuri de verificare si au obţinut rezultate bune.

Finlanda a obţinut primele trei puncte în preliminariile Euro-2012! Finlandezii au zdrobit cu 8-0 San-Marino. Finlandezii au deschis scorul foarte târziu, în minutul 39, prin Mika Vairinen şi aveau reale dificultăţi pentru a trece de defensiva sanmarineză. La scurt timp după pauză, însă, cutia Pandorei s-a deschis şi golurile au venit năvalnic. În numai 5 minute de la reluare Hamalainen şi Forssell au dus scorul la 3-0, apoi tot ei, spre jumătatea reprizei, l-au ridicat până la 5-0.

La 39 de ani ai săi Iari Litmanen a înscris din penalty, apoi a marcat tânărul Porokara, iar Forssell a realizat hat-trick-ul şi a pus punctul pe "i", 8-0.

În clasamentul grupei acestea sunt primele 3 puncte acumulate de naţionala Suomi. Moldova, cu 6 puncte la activ, împarte locurile 3-4 cu Suedia.

Suedezii au jucat un meci amical pe teren propriu cu Germania şi a încheiat nedecis, scor alb - 0-0. În acelaşi timp, liderul grupei E, Olanda, a dispus cu 1-0 de naţionala Turciei prin golul ui Huntelaar, iar Ungaria a învins la Budapesta naţionala Lituaniei cu 2-0. După o oră de joc scorul a fost deschis de Tamaş Priskin, iar cu 10 minute până la final a marcat vedeta maghiară Balaş Djudjak.

Partidele grupei E se vor relua în primăvară, când la 29 martie elevii lui Gavrilă "Pele" Balint vor juca în deplasare cu Suedia.

Lasă un comentariu