Finanţare pentru INDUSTRIA AUTOHTONĂ! SUA şi Suedia vor oferi 22 de milioane de dolari

Embed:

Sectoarele principale din industria Moldovei, printre care vitivinicol şi cel al turismului, vor beneficia în următorii patru ani de aproape 22 de milioane de dolari din partea SUA şi a Suediei.

Banii sunt pentru creşterea competitivităţii pe piaţa locală, dar şi la export. Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională şi Guvernul Suediei au semnat astăzi un acord de cooperare  privind implementarea Proiectul de Competivitate în ţara noastră.

"Împreună cu partenerii noştri din cadrul Ambasadei Suediei, noi ne propunem să susţinem industriile principale din Republica Moldova care contribuie la 40 la sută din exportul acestei ţări. Printre aceste industrii se numără sectorul vitivinicol, sectorul turismului, sectorul confecţiilor şi al IT-ului", a spus James D. Pettit  ENG JAMES D. PETTIT, ambasador al SUA în RM

"Oferind asistenţă în câteva sectoare cheie ale Republicii Moldova, Proiectul de Competivitate al USAID ajută la sporirea competivităţii industriei pe piaţa locală şi internaţională şi la extinderea relaţiilor comerciale, în special cu Uniunea Europeană".

Proiectul de Competivitate al USAID Moldova a început în 2015 şi se va încheia în anul 2020. Acesta prevede să fie susţinute 450 de întreprinderi. Finanţatorii sunt siguri că acestea vor înregistra o creştere în ţară cât şi la export. În consecinţă, vor fi asigurate locuri de muncă, care vor contribui la reducerea sărăciei şi a migraţiei. Mai mult, 18 mii moldoveni îşi vor îmbunătăţi competenţele profesionale prin intermediul centrelor de excelenţă industrială şi a hub-urilor inovaţionale. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu