FINANŢARE PENTRU AGRICULTURĂ. IFAD oferă 24 de milioane de dolari pentru fermierii din țara noastră

Embed:

Aproximativ 420 de fermieri care vor promova proiecte inovative şi tehnologii pentru protecţia mediului vor beneficia de granturi din partea Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă. Proiectul va dura şase ani, iar bugetul este de aproape 24 de milioane de dolari. Vor beneficia de finanţare în special întreprinderile mici şi mijlocii

Pe parcursul implementării Acordului vor fi oferite granturi întreprinderilor mici şi mijlocii , iar suma maximă pentru un proiect va fi de 200 de mii de dolari.

Pe parcursul implementării Acordului vor fi oferite granturi întreprinderilor mici şi mijlocii , iar suma maximă pentru un proiect va fi de 200 de mii de dolari.

"Planificăm să finanţăm 24 de reţele de aprovizionare cu apă, 12 segmente de drumuri, 4-5 rezervoare de apă, iazuri", a spus directorul IFAD, Victor Roșca. 

La fel, proiectul prevede finanţarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, dar şi grupurile de femei din zonele cele mai sărace ale ţării.

"Membrii individuali vor putea beneficia de granturi până la 1500 de dolari pentru dezvoltarea afacerii şi grupul de femei va putea beneficia de încă 8 mii de dolari pentru o investiţie comună", a spus directorul IFAD, Victor Roșca.

Agricultorii care vor să beneficieze de acest proiect vor putea depune dosarele începând cu luna ianuarie 2018.

"Trebuie să fie producători agricoli gata să contribuie la construcţia astfel de obiecte de finanţare, iar minim 15 % contribuţia proprie", a spus directorul IFAD, Victor Roșca.

Din anul 2000, de când a fost deshisă reprentanța IFAD în Republica Moldova, ţara noastră a beneficiat de 124 de milioane de dolari pentru diverse proiecte în agricultură.

Conform programului IFAD, aproximativ 420 de producători agricoli vor beneficia de granturi pentru măsuri de îmbunătățire a rezilienței la schimbările climatice. Peste 450 de micro antreprenori, 150 tineri antreprenori și 20-25 de întreprinderi mici şi mijlocii vor putea folosi servicii financiare sub formă de credite la condiții preferențiale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu