Finalizarea caselor pentru sinistraţi a fost amânată pentru a patra oară

Embed:

Sfârşitul lunii august este un nou termen-limită pentru finalizarea caselor promise de Guvern sinistraţilor din raionul Hânceşti. Prim-ministrul Vlad Filat este astăzi, 23 august, în inspecţie în localităţile care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din vara trecută. Unii săteni s-au plâns de calitatea proastă a locuinţelor construite, în timp ce alţii au mulţumit Guvernului.

"De această dată daţi-mi un termen real, de această dată. Că noi am avut şi Crăciunul, şi Paştele, enunţat ca perioadă de finalizare. Şi a trecut şi Crăciunul, şi Paştele şi uite că suntem acum în mijlocul verii", a declarat Vlad Filat, premierul Republicii Moldova.

După inundaţiile din vara anului trecut, autorităţile s-au angajat să construiască pentru sinistraţii de la Cotul Morii 563 de case. Însă, 17 nu sunt finalizate nici acum. Pentru construcţia locuinţelor la Cotul Morii Guvernul a cheltuit 244 de milioane de lei.

Cu donaţii a venit şi Guvernul României. Săptămâna trecută, Curtea de Conturi a costatat că materialele de construcţii oferite de Bucureşti pentru construcţia caselor sinistraţilor au fost păstrate necorespunzător.

Reamintim că Guvernul le-a promis sinistraţilor că vor intra în case noi până la Crăciun, în 2010. Însă, construcţia a fost stopată, la începutul iernii, din cauza timpului nefavorabil pentru astfel de lucrări. La sfârşitul lui ianuarie, ministrul Construcţiilor, Marcel Răducan, a stabilit un nou termen pentru finalizarea locuinţelor. El declara atunci că toate casele vor fi gata până la Paşte. Nici acest termen nu a fost respectat. Finalizarea caselor a fost amânată pentru vara acestui an. Însă, Comisia pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor a anunţat, ulterior, un nou termen, anul 2013.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu