FINAL DE CARIERĂ. Volkswagen Beetle va fi scos din producţie din 2019

Embed:

Final de carieră pentru un autoturism celebru: Volkswagen a anunţat că va scoate din producţie începând de anul viitor modelul Beetle.

Decizia a fost luată din cauza vânzărilor slabe, dar şi a dorinţei producătorului auto de a se concentra pe modelele electrice.

Istoria modelului Volkswagen Beetle se întinde pe 80 de ani. A fost creat de pilotul de curse Ferdinand Porsche (FERDINAND PORŞE) la sugestia lui Adolf Hitler, care dorea o maşină fiabilă pentru popor.

Primele Beetle au ieşit pe porţile uzinelor Volkswagen în 1938. Aveau doar 24 de cai putere, dar erau foarte ieftine şi uşor de întreținut. S-au fabricat 210 exemplare, apoi liniile de producţie au fost rechiziționate: începea cel de-al doilea război mondial.

După încheierea acestuia, producţia a fost reluată. În 1955, se vânduseră deja un milion de Beetle, iar în 1972, micuţul Volkswagen scria istorie: se produseseră până atunci 15 milioane 7 mii 34 de maşini, recordul stabilit de modelul T al companiei Ford - cel mai bine vândut autoturism din lume.

Doi ani mai târziu, în 1974, apărea modelul Golf, iar Beetle era retras din producţia europeană. Un nou model avea să fie lansat abia în 1998, dar nu s-a bucurat de acelaşi succes. În cei 20 de ani care s-au scurs de atunci nu s-au vândut decât 500 de mii de maşini.

Statisticile arată că maşina cu design ce datează din anii '30 s-a vândut în peste 21 de milioane de exemplare. Şi chiar dacă va fi scos - din nou - din producţie din 2019, şefii Volkswagen nu exclud posibilitatea ca modelul Beetle să fie reluat într-o nouă variantă pe viitor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu