Filmuleţul lui Dodon a stârnit "valuri în tazic". Replici DURE în cadrul Consiliului de Supraveghere a TRM

Difuzarea de către Moldova 1 a unui material video, realizat de Preşedinţie, a pus pe jar membrii Consiliului de Supraveghere a TRM. Membra acestuia, Larisa Călugăru a acuzat-o pe directoarea postului public de televiziune Ecaterina Stratan că ar fi îndeplinit o "comandă politică". În replică, Stratan a declarat:

„Vrei să te cerţi cu mine, Larisa? Care e problema? Când era situația de criză, atunci a trebuit să-ți asumi... Acum nu fă valuri în tazic”. 

Ecaterina Stratan a menţionat că a fost telefonată de la Preşedinţie şi i s-a solicitat să pună pe post un material video despre realizările şefului statului, în locul raportului de activitate, pe care acesta îl prezenta în cadrul unei conferinţe de presă. 

Ecaterina Stratan a menționat că nu a făcut nimic ieșit din comun, deoarece rapoarte similare au mai fost difuzate și în cazul altor demnitari.  

Mai mult, Ecaterina Stratan a reproşat Consiliului că membrii acestuia s-au detaşat atunci când preşedintele Igor Dodon a solicitat o emisiune la postul public, după ce au apărut filmuleţele în care discuta cu Vlad Plahotniuc despre finanţarea PSRM.

"Dacă vă aduceţi aminte, în iunie, când am venit cu solicitarea către Dvs. de a lua o decizie împreună, deoarece în situaţia de criză când preşedintele Dodon s-a adresta la postul public să vină la o emisiune, atunci când au apărut filmuleţele cu Plahotniuc şi Dodon noi am venit la Dvs. să luăm o decizie împreună, fiind administraţia acestei companii. Dvs. în scris ne-aţi dat răspuns că nu aveţi nicio trabă cu gila de emisie, cu programul nostru şi cu politica editorială. Aşa că să ne asumăm acest lucru singuri. Ceea ce şi facem", a spus Stratan.  

După finalizarea discuțiilor, membrii Consiliului nu au adoptat nicio decizie pe marginea cazului.

Amintim că filmuleţul de 20 de minute a fost difuzat de Moldova 1, în prime-time, pe 23 decembrie 2019. În materialul video, Igor Dodon își prezenta realizările pe care le-ar fi obținut în calitate de președinte al Republicii Moldova timp de trei ani.  

loading...

Lasă un comentariu