Filmul salvării celor 254 de oi de pe vasul eşuat în portul Midia (VIDEO)

Embed:

Administraţia Porturilor Maritime a anunţat miercuri că a terminat operaţiunea de recuperare a oilor moarte de pe nava Queen Hind şi că nu au existat scurgeri de combustibil din vasul răsturnat în Portul Midia, transmite Digi24.ro.

Operaţiunea de salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia s-a încheiat vineri seară, iar sâmbătă a început ecologizarea portului.

Un remorcher cu macara a adunat oile moarte, iar neutralizarea cadavrelor recuperate a fost făcută de o firmă autorizată.

În zona delimitată de barajele antipoluare nu au apărut scurgeri de combustibil, iar echipele încă monitorizează evoluţia situaţiei.

Totodată, ONG-ul Letea Wild Horses a postat pe Facebook un film al celor patru zile în care s-a intervenit pentru salvarea animalelor rămase în viaţă după ce nava s-a răsturnat. 

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat pe 24 noiembrie în Portul Midia. La bordul ei se aflau aproximativ 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de marinari sirieni.

Mai multe organizaţii internaţionale de protecţie a animalelor au protestat faţă de exportul de animale vii, iar subiectul a făcut înconjurul presei internaţionale şi a fost dezbătut în Parlamentul European.

loading...

Lasă un comentariu