Filmul de acţiune "Hunter Killer" nu va fi difuzat în Rusia

Filmul de acţiune Hunter Killer, în care preşedintele rus este ţinta unei lovituri de stat şi este salvat de trupele speciale americane, nu va fi difuzat în Rusia. Decizia, luată cu puţin timp înainte de premieră, a fost motivată de... lipsa unei licenţe de difuzare.

Ministrul Culturii de la Moscova, care emite licenţele, a anunţat că dosarul depus de distribuitor ar fi incomplet. Pelicula, care a avut premiera luna trecută în Statele Unite, îl are în rolul principal pe Gerard Butler. Potrivit scenariului, o echipă de comando a Marinei Americane este mobilizată pentru eliberarea liderului de la Kremlin care fusese luat ostatic de Ministrul rus al Apărării. Ca urmare a operaţiunii militare, care se încheie cu succes, este evitată declanşarea unui război nuclear.

Nu este prima oară când cenzura de la Moscova interzice difuzarea filmelor occidentale. Pelicula "Moartea lui Stalin", o comedie satirică despre luptele pentru putere care au urmat după decesul dictatorului sovietic nu a fost arătată în cinematografele din Rusia. Autorităţile motivau atunci că pelicula ar fi fost o ofensă la adresa istoriei poporului sovietic.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu