"Filmul '7 aprilie 2009' - un fals la comanda unui partid"

Embed:

Filmul despre evenimentele din 7 aprilie 2009, postat recent pe Internet, este un fals la comanda unui partid şi o dovadă a incapacităţii autorităţilor de a aduce lumină în acest caz. Este părerea unor invitaţi ai emisiunii Fabrika. Ei spun că, de fapt, se încearcă inocularea unei anumite viziuni publicului.

"Este o făcătură. Cei care au făcut acest film nu merită să-şi ia un onorariu, pentru că acest film desacralizează mitul despre revoluţia din 7 aprilie. În plus, Procuratura şi SIS-ul recunoaşte că s-au furat materiale, adică ei nu că nu pot păzi principalii suspecţi, ei nici materialele pe care le au în dotare nu le pot păzi. Cineva le fură", a opiniat analist politic Igor Boţan.

"Noi vorbim de un film care nu are autor, nu are regizor, deci este un produs fals, care vine cu o anumită idee. Această idee este acreditată nu doar de unii indivizi, ci de unele partide. Ba chiar aş spune de un anumit partid", a declarat analistul politic Bogdan Ţîrdea.

Sunt şi voci care spun că în acest film există şi unele elemente veridice.

"7 aprilie continuă să rămâne obiect al luptei politice. Din 7 aprilie încă mulţi vor extrage capital politic. La o televiziune, reprezentanţii unor principale instituţii de forţă a Republicii Moldova au recunoscut că în acest film sunt grăunte de adevăr", a conchis directorul Centrului de Cercetări Strategice şi Consultanţă, Anatol Ţăranu.

Exact la trei ani de la tragicele evenimente, pe Internet a fost postat un film despre presupuşii organizatori ai acţiunilor de pe 7 aprilie 2009.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu