Filmele despre Apocalipsă care au provocat o adevărată isterie în rândul a milioane de oameni

Embed:

Chiar dacă nu se ştie cum va fi sfârşitul lumii, se pare că cinematografia mondială are cele mai multe variante în acest sens. De aproape un secol, pe marile ecrane putem vedea o mulţime de filme care ne arată “Apocalipsa”. În majoritatea, totuşi, finalul este unul optimist, iar eroii reuşesc să salveze Planeta, sau cel puţin o parte din ea.

Filmul "2012" a creat o adevărată isterie. Producţia a fost lansată în 2009 şi anume de atunci data de 21 decembrie 2012 a început să stârnească teamă în rândul a milioane de oameni, asta chiar dacă ipoteza cu finalul calendarului maya este mult mai veche. În film, momentul apocaliptic este pus în scenă prin intermediul unor ploi de meteoriţi, cutremure devastatoare, valuri tsunami, furtuni colosale şi tot ce şi-au mai putut imagina regizorul şi scenaristul.

Împătimit al teoriilor despre viaţa pe alte planete, Steven Spielberg îl aduce pe Tom Cruise într-o producţie spectaculoasă despre sfârşitul lumii, determinat de invazia extratereştrilor - "War of the worlds".

În producţia “The day after tomorrow”, planeta îngheaţă la propriu, după ce o uriaşă banchiză din Antarctica este ruptă. Era glaciară vine în câteva zile, în special în emisfera nordică, iar oamenii luptă ca să ajungă în sud.

Bruce Willis este întotdeauna prezentat drept un erou. În pelicula "Armageddon", împreună cu o echipă pe măsură, reuşeşte să-i vină de hac unui asteroid gigant care se îndreaptă spre planeta noastră.

Chiar dacă cele mai cunoscute filme despre dispariţia lumii au avut premiera în ultimii ani, totuşi, subiectul Apocalipsei a fost abordat încă în 1931, în producţia franceză "La fin du monde" a lui Abel Gance. Lungmetrajul surprinde momentul în care o cometă se îndreaptă spre Terra.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu