Filip supărat foc pe Serviciul Vamal: Să nu vă bateţi joc de oameni pentru a vă arăta muşchii. Am rămas şocat de cele întâmplate

Embed:

Premierul Pavel Filip s-a arătat indignat de unii angajaţi ai Serviciului Vamal care nu îşi fac munca conştiincios. Şeful Executivului s-a referit la un caz, în care un inspector vamal ar fi impus un cetăţean să plătească o taxă vamală de 900 lei pentru haine în valoare de 2.600 de lei pe care le cumpărase din România pentru cele 2 fetițe ale sale. Potrivit lui Filip, în acest caz nu este vorba de contrabandă.

"Am primit o scrisoare de la un cetăţean care se întorcea din România cu trenul, cu hăinuţe pentru cele două fetiţe ale sale: 29 de perechi de ciorapi, 15 tricouri, 8 pantaloni şi 5 perechi de încălţăminte. La vamă, chiar dacă nu depăşea suma de 2.000 de lei a fost impus să achite taxa de 917 de lei. A achitat. Dar întrebarea mea este următoarea: de ce să plătească dacă nu depăşeşte 300 de euro aşa cum prevede Codul Vamal că poate fi valorea bunurilor pe care o persoană le poate introduce în ţară ca drept de uz personal. La discreţia vameşilor el a fost calificat ca comerciant. 

Eu ştiu că vama are legătură şi cu Poliţia de Frontieră. Acest om a traversat de 2 ori pe an frontiera Moldovei. Nu înţeleg această atitudine şi sunt supărări când se îndreaptă săgeţi către Vamă. Nu cred că aceasta este contrabandă. Să nu ne batem joc de oameni, înţeleg că au această posibilitate cei care deţin funcţii în vamă, dar să ne facem treaba şi să găsim banii, acolo unde curg milioane. Să nu vă bateţi joc de oamenii care aduc haine pentru copiii săi", a precizat şeful Cabinetului de miniştri.  

În context, Pavel Filip s-a arătat revoltat de răspunsul primit de la Serviciul Vamal privind acest caz şi a solicitat o investigaţie. 

"Am rămas şocat de răspunsul primit de la Vamă, precum că respectivul inspector vamal nu poate fi sancţionat, fiind atenţionat să nu mai admită astfel de cazuri. Părerea mea este că asemenea personaje nu au dreptul să lucreze în Serviciul Vamal. Vă rog să vă faceţi lucrul conştiincios. Nu alegeţi calea cea mai simplă să vă bateţi joc de oameni ca să vă arătaţi cât de puternici sunteti. Rog o investigaţie, domnule Grigore Ioniţov şi să restituiţi banii acestui om, a conchis Pavel Filip.

Potrivit legii, taxa vamală nu se aplică în cazul în care în țară se introduc bunuri pentru uz personal, dar și în cazul în care valoarea bunurilor nu depășește 300 de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu