Filip: Președintele Dodon își anulează singur rolul în stat prin refuzul de a accepta candidaturile de miniștri. Voi cere suspendarea lui

Premierul Pavel Filip va cere suspendarea președintelui Igor Dodon. Asta după ce Dodon a refuzat candidaturile de miniștri propuse de PDM.

Premierul este de părere că prin acest pas, președintele încalcă, din nou, Constituția. 

"Refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist.

Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă.

Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace", a scris premierul Pavel Filip pe pagina sa de facebook.

Totodată Dodon a declarat că refuză să semneze decretele de numire a noilor miniștri: "Trebuie să știi diferența dintre paracetamol și aspirină".

Potrivit doctorului Dumitru Matei, cele două medicamente sunt încadrate în categoria analgezicelor sau a medicamentelor care calmează durerea. Aspirina se administrează în cazul durerilor însoțite de inflamații, în vreme ce paracetamolul este recomandat în durerile fără inflamații, putând fi înlocuit cu algocalminul, scrie jurnalul.ro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu