Filip: Politicienii care se avântă în a face presiuni pentru blocarea finanţării din partea UE dau o lovitură dublă, E O BĂTAIE DE JOC

Politicienii care se avântă în a face presiuni pentru blocarea finanţării Republicii Moldova din partea UE dau o lovitură dublă. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip în debutul de astăzi a Guvernului.

"Pornesc de la un subiect care trebuia să unească toata clasa politică şi familiile politice, dar nu să provoace speculaţii. Vorbesc despre discuţiile asistenţei macro-financiare. Procedurile sunt mult mai complexe. Acest acord trebuie să fie aprobat de toate cele trei instituţii, comisie, consiliu, Parlament European. Am urmărit cu atenţie dezbaterile care au avut loc în PE, au fost idei diverse, dar se insistă ca finanţarea să fie acordată Republicii Moldova. Banii nu vin pentru finanţarea Guvernului, ci pentru cetăţeni. Acei politicieni care se avântă în a face presiuni pentru a opri finanţarea, dau o lovitură dublă: oprirea finanţării care vine să ajute moldovenii, iar pe de altă parte stoparea reformelor. Dacă unii politicieni consideră că astfel vor obţine un loc în Parlament, eu nu împărtăşesc aceste viziuni. Este o bătaie de joc faţă de oameni", a precizat şeful Executivului.

Totodată, prim-ministrul Pavel Filip a declarat că Republica Moldova va avea această asistenţă macro-financiară din partea Uniunii Europene. 

PUBLIKA.MD aminteşte că, recent, în timpul unei vizite la Bruxelles, liderul PAS, Maia Sandu, împreună cu liderul DA, Andrei Năstase, au insistat ca europenii să amâne alocarea a 100 de milioane de euro Moldovei, dacă va fi schimbat sistemul electoral. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că cei doi oficiali i-au făcut un cadou președintelui țării Igor Dodon, prin solicitarea ca Uniunea Europeană să blocheze finanțarea pentru țara noastră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu