Filip: Nimeni nu trebuie sa ia puterea cu forța. Mergem în alegeri anticipate sa ne judece poporul

Premierul Pavel Filip a semnat astăzi decretul privind alegerile anticipate. Acestea vor avea loc în data de 6 septembrie 2019. Totodată, președintele interimar, Pavel Filip a făcut apel la calm. Oficialul le-a cerut politicenilor "să nu forțeze punerea în aplicare a acestui plan care întrunește elementele unei lovituri de stat."

"Ați fost martorii că nu ne-am dorit anticipate. PDM a fost prima formațiune care a venit cu oferte către toți cei care au intrat în parlamentul Republicii Moldova. Noi am spus că cetățenii au votat.

Este responsabilitatea politicienilor pentru a valorifica votul cetățenilor, pentru creșterea bunăstării Republicii Moldova. După criza declanșată dintre PȘRM și ACUM altă soluție nu mai este.

Clasa politică e compromisă. Nu a reușit în trei luni să creeze un guvern. Unele partide au dorit să se bată pentru funcții nu pentru ce trebuie cetățenilor. Este normal că poporul este cel care are dreptul de a decide cine mai merită mandatul de deputat. Cine le poate prezenta interesul. Este compromisul dacă nu au reușit să se înțeleagă la negocieri. Astăzi puterea în Republica Moldova este deținută de cetețeni. Cel mai democratic instrument sunt alegerile. Când am intrat într-o criză politică, trebuie să le dăm posibilitate cetățenilor să ne judece. Fac apel și la celelalte partide să nu se țină de funcții, să meargă la judecata poporului. Acest apel este și pentru președintele Igor Dodon.

Demisia lui este absolut necesară și firească după ce întreaga țară a văzut cum este gata să-și trădeze țara și recunoaște că PȘRM este finanțată din partea Rusiei. Trebuie să poarte responsabilitatea politică. Instituțiile statutului vor funcționa în regim normal. Este o zi obișnuită în Republica Moldova. Fac apel la calm. Apel la politicieni să nu forțeze punerea în aplicare a acestui plan care întrunește elementele unei lovituri de stat. Mergem în anticipate. Vă mulțumesc mult și ne revedem la manifestația din PMAN", a spus Pavel Filip. 

CITEȘTE ȘI: PAVEL FILIP A SEMNAT DECRETUL: 6 SEPTEMBRIE, ALEGERI ANTICIPATE

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu